X 
Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 289
Transnistria stiri: 1418

Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi au purtat drapelul Moldovei la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice

12 aug. 09:44   Sport
6 ore in urma 1856 0

Luptătoarea de stil liber din Moldova Anastasia Nichita, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris, și canoistul Serghei Tarnovschi, medaliat cu bronz, au purtat drapelul Moldovei la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice din capitala Franței, care a avut loc pe stadionul Stade de France din Paris

În total, la aceste competiții Moldova a fost reprezentată de 26 de sportivi în 10 genuri de sport.

La Jocurile Olimpice de la Paris, Moldova a obținut 4 medalii, ceea ce reprezintă un record pentru Moldova în ceea ce privește numărul de medalii la o Olimpiadă.

Medalia de argint a fost cucerită de luptătoarea moldoveancă Anastasia Nichita în concursul feminin de lupte libere la categoria 57 kg. Medalii de bronz la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris au cucerit judocanul Denis Vieru (în categoria de greutate 66 kg) și Adil Osmanov (în categoria de greutate 73 kg), precum și canoistul Serghei Tarnovschi (canotaj, canoe simplu, 1000 metri).

Potrivit deciziei cabinetului de miniștri, sportivii moldoveni vor primi un premiu de 2 milioane de lei pentru medaliile de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris și de 2,6 milioane de lei pentru medaliile de argint. Medaliatul cu aur ar fi urmat să fie premiat cu 3 milioane de lei.


La Jocurile Olimpice de la Paris, Moldova s-a clasat pe locul 72 din 206 țări, cu 4 medalii.

De menționat că la precedentele șapte Olimpiade, sportivii moldoveni au obținut doar 6 medalii, dintre care 7 de argint și 4 de bronz.

În total, în urma participării la cele 8 Jocuri Olimpice de vară, Moldova are 10 medalii, inclusiv 3 de argint și 7 de bronz.



3
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав