Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Un stadion de fotbal de standardele UEFA ar putea apărea la Stăuceni

11 iun. 11:28   Sport
3978 0

În Moldova, va fi construit un stadion de fotbal nou, modern, conform standardelor Uniunii Asociaților Europene de Fotbal (UEFA), notează Noi.md.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, împreună cu ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și președintele Federației Moldovenești de Fotbal au prezentat, astăzi, proiectul viitorului Stadion Național.

„Stadionul Național va oferi o arenă care să găzduiască cele mai importante meciuri. Nu este doar o investiție în fotbal, este și o investiție în creșterea economică, crearea locurilor de muncă, promovarea sportului, revitalizarea zonei și atragerea turismului în țara noastră. Este un obiectiv ambițios pe care ne propunem să-l realizăm în următorii 5 ani”, a spus Spînu.

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, a spus că în Republica Moldova fotbalul este un adevărat fenomen social, pentru că circa 42% din locuitorii țării participă și urmăresc evenimentele fotbalistice.

Potrivit studiului realizat, terenul din orașul Stăuceni, de lîngă Arena Chișinău a fost identificat ca fiind cea mai potrivită zonă pentru construcție în urma analizei mai multor factori: dimensiunea, regimul juridic, modul de achiziție, documente de urbanism, accesibilitatea și utilitățile disponibile.


Viitorul stadion va avea o zonă destinată jucătorilor, tribune pentru spectatori și pentru presă, zona facilităților sportive, dar și o zonă de securitate și acces cu sisteme de control pentru spectatori și personal. Acesta va fi construit pe o suprafață de 18 mii de metri pătrați la sol, 60 de mii metri pătrați desfășurați și 10 mii de metri pătrați în interiorul stadionului.

La fel, stadionul va avea o capacitate de 20 000 – 25 000 de locuri pentru spectatori, acoperiș continuu care să acopere toate scaunele pentru spectatori, dar și 1500 – 1800 de locuri de parcare.

Valoarea totală a proiectului este estimată la cca 85 milioane de euro.

5
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?