Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Zona din apropierea pieței auto, rămîne în continuare într-o stare jalnică

31 mar. 2023,, 12:15   Societate
3221 0

Zona din apropierea Pieței Auto din sectorul Buiucani al capitalei, strada Pietrăriei 19/1, arată în continuare într-o stare jalnică.

Chiar dacă agentul economic, a fost îndemnat să intervină și să înlăture gunoiul, se vede că lucrurile nu s-au schimbat deloc spre bine, iar deșeurile se află tot acolo. O solicitare în acest sens a fost făcută cu jumătate de an în urmă de către Fundația Ecodava.

Inspectînd din nou regiunea, președintele Fundației Ecodava, Dumitru Roibu, a spus că se va adresa organelor de stat, în scopul redresării situației ecologice din această zonă. Asta deoarece pînă acum nu s-a întreprins nici o măsură.

“Din discuțiile pe care le-am avut cu agentul economic, care este responsabil de această zonă, de amenajarea acestui spațiu, de curățenia lui, am avut înțelegerea că acesta va înlătura gunoiștea. Din păcate, observăm că chiar dacă a fost astupată gunoiștea respectivă cu pămînt, lucru care nu este tocmai cel mai corect atunci cînd vorbim despre înlăturarea unei gunoiște, mai vedem și gunoi proaspăt, ceea ce înseamnă că aruncarea gunoiului continuă. Astfel, ne simțim impuși să ne adresăm organelor de stat pentru a verifica această situație și pentru a lua măsuri, în scopul redresării situației ecologice din această zonă. Vedeți mai jos, sînt foarte multe cauciucuri, plastic, gunoi de construcții, care, bineînțeles , în preajma acestui iaz este inadmisibil”, a spus Roibu.

Menționăm că problema depozitării neautorizate a gunoiului în preajma pieței auto, a fost luată la control și de Pretura sectorului Buiucani acum jumătate de an în urmă, care i-a cerut agentului economic să evacueze deșeurile din zonă în termen de o lună.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?