Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Ziua Internațională a Muzeelor la Serviciul Vamal

18 mai. 15:00   Societate
3469 0

Anual, la 18 mai, în Republica Moldova și în întreaga comunitate europeană este este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.

În această zi, muzee din zeci de țări, la nivel internațional, își aprind luminile și își deschid ușile pentru vizitatori, de la mic la mare, pînă noaptea tîrziu.

Tradițional, Serviciul Vamal se alătură acestei inițiative și Vă invită la vernisarea expoziției tematice „Modelism militar”, organizată de Muzeul Serviciului Vamal și Galeria colecțiilor „Petru Costin” a Consiliului raional Ialoveni.

Expoziția prezintă machete și piese de tehnică militară în miniatură, confecționate de fondatorul Muzeului Seviciului Vamal, colonelul Petru Costin, care este de altfel și un pasionat constructor de machete, iar această expoziție reflectă arta militară, din diferite perioade istorice.

Vernisarea expoziției va avea loc sambătă, 18 mai, între orele 10:00-22:00, în incinta Muzeului de Istorie Militară din Chișinău (str. Tighina 47).


De asemenea, Vă invităm să vizitați și Muzeul Serviciului Vamal, amplasat în or. Ialoveni, care face parte din comunitatea mondială a muzeelor vamale, pentru a admira colecțiile unice ce cuprind o imensă varietate de obiecte din arheologie, etnologie, filatelie, istorie, numismatică, tehnologie, heraldică ș.a.

Folosind acest deosebit prilej, fiind omagiat în această zi simbolică colegul nostru, colonelul și colecționarul Petru Costin, îi transmitem sincere felicitări, însoțite de multă sănătate și putere de creație, și exprimăm întreaga apreciere pentru efortul, munca și dăruirea depusă de dumnealui întru promovarea patrimoniului și a valorilor culturale naționale.

De menționat, că în cadrul proiectului ”Adevărații eroi”, redacția Noi.md a realizat un interviu inedit cu fondatorul Muzeului Serviciului Vamal și Galeriei colecțiilor ”Petru Costin”.

Istoria de viață a unicului colecționar din Moldova care a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness o puteți citi aici.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?