COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Zilele Diasporei vor fi marcate în mod tradițional la sfîrșitul lunii august

12 aug. 18:15   Societate
1247 4

Evenimentele dedicate Zilelor Diasporei și Congresului Diasporei, ediția 2021, se vor desfășura în acest an în format online, perioada stabilită fiind 20-22 august.

Pe parcursul celor trei zile, participanții vor avea posibilitatea să urmărească și să asiste la un șir de sesiuni, structurate pe teme și domenii de interes, pentru membrii diasporei, dar și la activități culturale, în care va fi reflectată activitatea Asociațiilor și a Comunităților de moldoveni din afara țării.

La deschiderea Congresului va participa conducerea de vîrf a țării, dna Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, dna Natalia Gavrilița, Prim-ministru al Republicii Moldova, dar și reprezentanți ai ministerelor, agențiilor și partenerii de dezvoltare.

Pentru prima dată, oficial, din comitetul organizatoric al Congresului și Zilelor Diasporei fac parte și conaționali stabiliți în afara țării.

Aceștia s-au înregistrat în prealabil, în baza unui formular elaborat și distribuit de echipa Biroului relații cu diaspora.


Temele și subiectele de discuție din cadrul atelierelor de lucru sînt următoarele:

- Platforme și politici destinate diasporei;

- Sesiune de comunicare a Guvernului cu Diaspora;

- Forme de colaborare Diasporă-APC/APL;

- Programe de dezvoltare la nivel local cu implicarea diasporei;

- Sesiune cu deputații din diasporă;

- Servicii electronice pentru diasporă;

- Servicii consulare;

- Programe și inițiative culturale și educaționale;

- Instrumente financiare și oportunități de afaceri;

- Legătura migrație – schimbări climatice – promovarea investițiilor în afacerile „verzi”.

Evenimentul va fi transmis live pe facebook, Privesc.eu, youtube și prin zoom.

De asemenea, la 19 august curent la ora 19, Biroul relații cu diaspora, în colaborare cu Asociația Națională a Trainerilor Europeni va lansat cursul de instruire, dedicat profesorilor din Centrele Educaționale ale Diasporei, acesta fiind la a treia ediție, iar modul de desfășurare va fi online, prin skype.

Agenda evenimentelor va fi publicată ulterior.

Cei sîn invitați să completeze formularul accesînd acest link.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽