X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Prima sesiune de lucru privind construcția LEA 400 kV Strășeni-Gutinaș

11 iun. 16:30   Economie
2836 0

Prima sesiune de lucru privind construcția liniei electrice aeriene (LEA) 400 kV Strășeni-Gutinaș a avut loc astăzi la Chişinău.

În cadrul evenimentului, s-a discutat despre fezabilitatea proiectului, aspectele de proiectare socială și de mediu, precum și despre planul de acțiuni necesar pentru implementarea acestuia.

La atelier au participat reprezentanți ai Ministerul Energiei al Republicii Moldova, ANRE Republica Moldova, Ambasada României din Republica Moldova, CNTEE Transelectrica S.A., Î.S. Moldelectrica, UCIPE - Unitatea de Implementare a Proiectelor în Energetică, CCEM, Sinergetika, oficiului USAID Moldova și experți din cadrul proiectului regional al USAID „Investiții în dezvoltarea bunurilor în domeniul energetic” (IDEA).

Participanții au subliniat necesitatea modificării cadrului legislativ pentru a facilita accelerarea construcției și realizarea proiectului în termen. De asemenea, au fost analizate impactul proiectului asupra mediului și aspectele sociale implicate, precum și traseul propus pentru construcția LEA.

Construirea liniei electrice aeriene Strășeni-Gutinaș face parte din programul de 300 de milioane de dolari MoldovaConectată, un efort amplu al USAID pentru consolidarea securității și autonomiei energetice a Moldovei prin conectarea infrastructurii energetice locale la cea europeană.


Ședința de lucru a fost organizată pentru a coordona eforturile și a stabili pașii următori necesari pentru succesul proiectului. Toți participanții și-au exprimat angajamentul de a colabora pentru a atinge obiectivele stabilite și de a asigura o implementare eficientă și în termen a proiectului LEA 400 kV Strășeni-Gutinaș.

2
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав