X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

ZDG: S-a aflat cine ar fi complicele lui Plahotniuc în spălarea banilor

11 oct. 2019,, 07:30   Societate
9358 0

Persoana reținută pentru 30 de zile în dosarul în care Vladimir Plahotniuc este bănuit de spălare de bani ar fi un oarecare Victor Gammer, despre care nu există prea multe informații publice, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit procurorilor, bănuitul este pus sub învinuire pentru complicitate la infracțiunea de spălare a banilor, avînd în vedere că gestiona fictiv o societate comercială rezidentă, prin intermediul căreia au fost transferate mijloacele bănești.

În Registrul de Stat al Populației din R. Moldova este înregistrată o singură persoană cu numele Victor Gammer. Totodată, datele Camerei Înregistrării de Stat arată că Victor Gammer figurează în calitate de administrator al firmei „Gammer SRL”, dar și în calitate de fondator și administrator al „Fredex” SRL, ambele fondate în anii ’90.

Tot potrivit surselor Ziarului de Gardă, cea de-a doua persoană din dosar, în privința căreia a fost emisă o ordonanță de punere sub învinuire, ar fi un administrator al companiei „Tehnomet Group SRL”, care pînă în 2017 a fost administrată de un oarecare Andrei Vartician, iar în prezent este condusă de Vladimir Verin.

Unimedia reamintește că la 30 august curent, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, face parte dintr-un dosar penal, făcînd referire la o notă informativă remisă de Procuratura Anticorupție. Democratul are statut de bănuit într-un dosar penal - spălare de bani, săvîrșită în proporții deosebit de mari. La 8 octombrie, Plahotniuc, a fost citat de PA public, luîndu-se în calcul faptul că nu există, deocamdată, o altă cale de informarea acestuia privind citarea sa în fața procurorului. Astăzi, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?