Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Zboruri directe în Emiratele Arabe Unite: Subiectul, discutat de Sandu și ambasadorul EAU

27 iun. 2023,, 10:10   Societate
2591 0

Șefa statului a avut astăzi o primă discuție cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU) în Republica Moldova, cu sediul la Kyiv, Salem Ahmed Al Kaabi.

Cei doi interlocutori au discutat subiecte ce țin de agenda bilaterala dintre Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

La fel, au discutat posibilități de impulsionare a relațiilor comercial-economice prin atragerea investițiilor emiriene în economia Moldovei.

Președinta a abordat posibilitatea reluării zborurilor directe și includerea țării noastre în lista statelor ai căror cetățeni beneficiază de viză la sosirea în EAU.

Președinta Maia Sandu a felicitat Emiratele Unite pentru organizarea cu succes a Expoziției Dubai 2020 și a salutat găzduirea Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice din 2023 (COP28), care urmează să aibă loc la sfîrșitul acestui an.


"Republica Moldova susține cooperarea multilaterală pentru gestionarea schimbărilor climatice și implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, a Acordului de la Paris privind schimbările climatice și a Convenției - Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC)", se arată într-un comunicat al Președinției.

5
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?