X 
Transnistria stiri: 1329
Eurovision stiri: 495

Vrei să trimiți un colet rudelor de sărbători? Află ce se permite a fi transportat spre UE

4 dec. 2023,, 15:54   Societate
3664 0

Serviciul Vamal al Republicii Moldova, reamintește persoanelor fizice și transportatorilor de bagaje neînsoțite despre cerințele ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană.

Astfel, că în contextul neadmiterii unor blocaje sau situații neplăcute la trecerea frontierei, nemijlocit în punctele de trecere din statul vecin (România) cu produse alimentare pe sensul de intrare, reiterăm că potrivit legislației Comunitare Europene, persoanele fizice la introducerea produselor de origine animală, produselor compuse, produselor derivate din subproduse de origine animală, plantelor, produselor vegetale și altor obiecte, urmează să respecte prevederile Regulamentului (UE) nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019, care poate fi consultat la acest link.

Astfel, potrivit Regulamentului Comisiei Europene menționat supra, produsele de origine animală, produsele compuse, produsele derivate din subproduse de origine animală, plantele, produsele vegetale și alte obiecte, urmează să îndeplinească condițiile prevăzute în articolul 7 și anexele Regulamentului. Prin urmare, în scopul transportării bunurilor în cantități permisive și pentru neadmiterea transportării bunurilor ce nu se permite a fi transportate, recomandăm consultarea legislației, anume prin accesarea linkurilor inserate supra.

În caz contrar, autoritățile competente, autoritățile vamale sau alte autorități publice responsabile, în cadrul controalelor oficiale la punctele de intrare în Uniunea Europeană, vor confisca și distruge în conformitate cu legislația națională, produsele neconforme.

Suplimentar, informație detaliată la subiectul dat poate fi consultată în rubrica ”Regulile de traversare a frontierei cu țările vecine”.

2
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?