X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Voluntarii de mediu au organizat în Moldova "Jocurile Curate"

9 noi. 2023,, 07:00   Societate
5770 0

În Moldova au fost organizate cu succes ”Jocurile Curate” - o competiție în echipe de curățare a zonelor naturale de gunoi și separarea deșeurilor.

Evenimentul a fost organizat în ultimele zile călduroase ale lunii noiembrie de Fundația EcoDava. La eveniment au participat circa 30 de ecovoluntari, care în scurt timp au curățat o porțiune de pădure din Valea Trandafirilor, în apropiere de dig. Au adunat peste 80 de saci de gunoi și au petrecut timpul foarte distractiv.

Unul dintre liderii echipei "Taborul Mamei Pămînt", Vladislav Sanduleac, a declarat pentru Noi.md că "Jocurile Curate" sînt competiții în echipă foarte interesante, distractive și dinamice de colectare și sortare a gunoiului, care se desfășoară în 28 de țări din întreaga lume și au devenit finaliști internaționali și învingători naționali în cadrul celui mai important premiu mondial pentru dezvoltare durabilă Energy Globe Award.

Nicolae Pascaru, liderul Mișcării Naționale Voevod, și Tatiana Marian au vorbit despre importanța Jocurilor Curate în implicarea tinerilor în problemele de mediu, în timp ce Victor Sandu de la Ecodava a oferit instruiri practice pentru alte organizații de mediu din Moldova: Pădurea Noastră, Taborul Mamei Pamînt și Час чистоты.

Iar după jocuri, toți participanții la eveniment au fost serviți cu ceai și plăcinte și a avut loc premierea cîștigătorilor.

"Jocurile Curate" au reușit să unească voluntari de diferite vîrste, de la cei mai tineri pînă la cei în vîrstă, ceea ce are un impact pozitiv asupra continuității generațiilor și creează un teren excelent pentru educația ecologică a tinerei generații.


9
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?