Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vitali Șinkari: „Nu vom accepta niciodată astfel de lucruri precum LGBT”

24 ian. 2023,, 15:17   Societate
4421 0

În Liceul Chișinău Liviu Deleanu, directorul Alla Gherman le trimite părinților formulare de înscriere pentru o excursie într-o tabără de vară, în care sînt introduse noțiunile de „Părintele 1” și „Părintele 2”, în loc de „Mamă” și „Tată”.

Și asta într-o țară creștină, ortodoxă? Comentariul lui Vitali Șinkari, protopop, cleric al Bisericii Sf. Gheorghe din Chișinău, relatează enews.

„Va fi un pic dur, dar nu pot spune altfel. Noi vom avea aderarea la Uniunea Europeană prin anus. Aparent, aceasta este condiția principală a Occidentului. Și de dragul acestei valori, vor pune presiune asupra noastră. Vor începe cu minți tinere, cu copii. Prin urmare, sînt categoric împotriva oricăror sindicate, asociații. La urma urmei, sîntem un stat creștin, ortodox, cu propriile noastre tradiții și concepte statornicite”.

Preotul amintește că țara noastră își are propriile valori tradiționale.

„Trebuie să acționăm dintr-o poziție corectă, civilizată. Să ne adunăm în familii, cu copiii, să vorbim despre dragostea adevărată și să explicăm că doar așa un bărbat și o femeie își creează o familie și dau naștere copiilor. Și acești oameni care ies în stradă și își demonstrează valorile, să nu o facă public. Copiii noștri nu ar trebui să vadă una ca asta”.


Deci, ce e de făcut? Ce se poate opune acestei mișcări?

42
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?