Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Viitorii poliţişti au depus jurămîntul solemn

25 noi. 2023,, 17:00   Societate
2568 0

Emoții mari pentru viitorii poliţişti. Peste 400 de studenţi ai anului I şi ofiţeri debutanţi ai Academiei Ştefan Cel Mare a MAI au depus jurămîntul solemn. În faţa autorităţilor şi părinţilor, aceştia au promis că vor sta la straja ordinii publice a Republicii Moldova.

Studenţi de la Academia de Poliţie "Ştefan cel Mare" din Chişinău au rostit jurămîntul solemn şi au promis să apere interesele şi autoritatea statului. Printre aceștia a fost Serghei Rusu care, după absolvirea liceului în România, a decis să se întoarcă acasă, transmite tvrmoldova.

SERGHEI RUSU, student: „M-am întors în Republica Moldova, pentru a fi studentul Academiei "Ștefan cel Mare". Mă bucur pentru această alegere, pentru că mam întors să fac cee ace îmi place şi sînt bucuros de această zi minunată. Sun multe emoţii pentru noi şi pentru ceilalţi”.

Depunerea jurămintului se organizeaza in fiecare an și are scopul de a contribui la educaţia militaro-patrioticĂ a tinerei generaţii.

DINU OSTAVCIUC, rector, Academia "Ştefan cel Mare": „În general noi trebuie să ne bucurăm că tinerii de astăzi, aleg astfel de profesii, care cum am menţionat de mai multe ori , nu este deloc uşoară. O profesie în care trebuie să te dedici. O profesie în care predomină disciplina”.

La Academia de Poliţie "Ştefan cel Mare" din Chişinău îşi fac studiile aproape 1500 de studenţi.

3
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?