Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Victoria Furtună a confirmat indirect că Veronica Dragalin și-a amenințat subalternii

14 mar. 08:45   Societate
4666 0

Victoria Furtună, care a demisionat din funcția de procuror anticorupție pe fundalul unui scandal, a confirmat indirect că șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, ar fi amenințat subalternii la ședința internă, în urma căreia s-a scurs în spațiul public o înregistrare audio.

„Eu la acea ședință nu am fost prezentă, dar am auzit și am văzut fața colegilor mei. La începutul carierei mele, am avut ca pilon justiția din SUA, era visul fiecăruia dintre noi, unde puterea judecătorească își lasă amprenta semnificativ și niciun deputat sau președinte nu poate să facă imixtiune în decizia unui judecător. Cînd a fost desemnată șefă, m-am gîdit că bunele practici vor schimba lucrurile în sistem, însă ascultînd acea înregistrare… Nu știu cum a fost făcută, nu știu dacă a fost inițiată vreo anchetă, dar am asociat-o cu o imitație a mafiei din Sicilia care atentează și la familie. Codul de etică nu permite unui procuror-șef să se manifeste în maniera dată. Doamna Dragalin probabil a crezut că sîntem niște papuași, că nu știm legislația. Nu poate un șef să pășească cu stîngul și să spună că toți sînteți corupți, eu am să vin la voi acasă, pentru că este divizarea faptelor care trebuie investigate într-o anchetă amplă. Nu putem generaliza și a-i pune pe toți într-o oală”, a declarat procuroarea la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4.

Amintim că, pe 14 iunie 2023, a fost scursă o înregistrare audio de la ședința organizată de către Veronica Dragalin cu procurorii și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). În ea, Veronica Dragalin pare să-și amenințe subalternii cu percheziții matinale față de copiii și soțiile lor. De atunci, procurorii anticorupție au interdicția de a lua telefoanele mobile personale în biroul șefei PA.

32
2
0
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?