X 
Transnistria stiri: 1377
Eurovision stiri: 499

Veste bună pentru pasagerii cărora le vor fi anulate zborurile

20 feb. 15:44   Societate
2253 0

În cazul în care o companie aeriană intră în insolvabilitate și sînt anulate zborurile, pasagerii care au cumpărat bilete vor fi printre primii cărora li se vor întoarce resursele financiare, potrivit unui proiect de lege prezentat astăzi de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate.

Unul dintre autorii inițiativei legislative, Sergiu Lazarencu, a precizat că datorită acestei măsuri vor fi protejați consumatorii, iar pasagerii își vor putea întoarce mai rapid banii pentru biletele nevalorificate, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Proiectul de lege care modifică legea insolvabilități va oferi statului o mai mare putere de protecție a cetățenilor în cazul în care ei cumpără servicii în domeniul aerian, iar compania de la care au cumpărat nu le poate oferi acel produs final pentru care au luat bani. Pentru a ajuta oamenii să-și recupereze sumele bănești achitate pentru biletele nevalorificate propunem, în lege includerea creanțelor acestora într-un rang mai superior. Dacă pînă acum această categorie, adică pasagerii se clasau pe rangul șapte, după prioritate la întoarcerea datoriilor, acum, îi plasăm printre primele”, a menționat Sergiu Lazarencu.

Sergiu Lazarencu a menționat că actualmente aproximativ 30 de mii de oameni nu-și pot recupera banii pentru procurarea biletelor în anul 2023 de la Air Moldova. Potrivit parlamentarului, ar fi vorba de 75 de mii de bilete în sumă de aproximativ 9 milioane de euro.

Amintim că, pe parcursul anului trecut, compania Air Moldova a anulat în repetate rînduri o serie de zboruri, invocînd drept motiv lipsa de flotă. Totodată, aceasta a anunțat un proces amplu de restructurare cu scopul de a evita falimentul și de a întoarce datoriile acumulate, care ar fi în sumă de 2 miliarde de lei.


În urma mai multor verificări, Autoritatea Aeronautică Civilă a identificat încălcări admise de operatorul aerian privind rambursarea mijloacelor bănești în cazul zborurilor anulate, fapt pentru care Air Moldova a fost sancționată.

5
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?