Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Veșnica dilemă - apartamente noi sau vechi?

3 iul. 2023,, 11:45   Societate
3724 0

Achiziționarea unui imobil în Chișinău aproape mereu presupune dilema: în bloc nou sau în bloc vechi? Există o serie de avantaje și dezavantaje în ceea ce privește ambele variante.

Avantajele unui apartament în bloc vechi

Amplasarea - majoritatea blocurilor mai noi sînt în suburbii, dar există și blocuri mai vechi în centrul orașului. Acest avantaj poate deveni și mai important dacă nu deții un automobil pentru a te deplasa liber dintr-un capăt de oraș în altul.

Prezența unei bucătării separate în apartamentele din blocuri vechi. Mai ales că în multe complexe de apartamente noi bucătăria și camera de zi formează un spațiu comun.

Care sînt dezavantajele blocurilor vechi?


Dacă achiziționezi un apartament într-o clădire veche, ar trebui să fii pregătit pentru o mulțime de lucrări de renovare care necesită investiții mari de bani și timp, transmite Noi.md cu referire la ea.md.

Pentru a atinge nivelul dorit de confort în locuința ta, poate fi necesar să înlocuiești ferestrele, parchetul, gresia, candelabrele, ușile și vopseaua pereților.

Instalațiile sanitare și electrice adesea nu au fost schimbate de mulți ani. Aceast lucru înseamnă că casele în blocuri vechi dețin niveluri mai scăzute de performanță și securitate.

Avantajele unui apartament în bloc nou

Principalul avantaj al unui bloc nou este faptul că are pereți termoizolați și sistem propriu de încălzire. Iarna, temperatura optimă selectată este garantată în casă fără pierderi de căldură.

Spre deosebire de blocurile vechi, într-un bloc nou ai dreptul să faci orice modificări dorești fără permisiune. Acest lucru este necesar numai atunci cînd se efectuează acțiuni împotriva pereților de sprijin.

Dezavantajele blocurilor noi

Materialele și echipamentele folosite sînt de ultimă generație, astfel încît prețurile locuințelor pot fi mult mai mari decît în ​​clădirile mai vechi. Totuși, avînd în vedere că nu trebuie să recondiționați pereții sau să înlocuiți diverse elemente, se dovedește a fi o investiție bună, avînd în vedere beneficiile oferite.

Amplasarea perimetrului noilor blocuri, care vine și cu infrastructură precară. Cel puțin deocamdată, s-ar putea să nu existe magazine, școli, grădinițe, birouri de angajare sau transport public în apropiere și poate fi mai greu să ajungi la anumite destinații.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?