Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Veronica Dragalin: "Unele persoane, care comunică cu mine au anumite interese de a influența dosare"

8 iun. 07:23   Societate
4916 0

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre telefoanele, pe care le primește în legătură cu instrumentarea anumitor dosare de către instituția pe care o conduce, notează Noi.md.

Veronica Dragalin a fost întrebată, dacă în cei doi ani de cînd se află la cîrma PA nu a primit eventuale amenințări și dacă nu a primit telefoane de la anumiți demnitari, politicieni pentru a o influența personal sau instrumentarea anumitor dosare.

"Amenințări nu pot să spun că am primit. Cît ține de tentantive de a influența, nu știu, dacă le-aș califica în așa mod, dar sînt persoane, care comunică cu mine și cred că e posibil să aibă anumite interese să influențeze parcursul anumitor investigații, dosare. Dar aceasta este și de așteptat. Într-un fel, eu, ca procuror, întotdeauna am avut astfel de discuții.

Avocații încearcă să te convingă să mergi într-o anumită direcție, este și normal. Important este ca noi, ca procurori, să ne ținem ferm, să fim absolut independenți și să nu fim influențați într-un mod negativ de cei, care poate încearcă să facă acest lucru. Și eu sînt sigură că pot să încerce foarte mulți să mă influențeze într-o parte sau în alta, eu mereu voi pune legea în frunte. Asta este important: să fie aplicată legea în mod egal în privința tuturor.

Și nu cred că este cineva, care poate să mă influențeze, să-mi schimb eu comportamentul meu, principiile mele, pe care le-am avut o viață întreagă", a spus șefa PA în cadrul emisiunii Punctul pe azi.


Menționăm că Veronica Dragalin a fost numită procuror-șef al Procuraturii Anticorupție în data de 15 iunie 2022.

5
1
1
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав