Eurovision stiri: 496
Transnistria stiri: 1341

Veaceslav Platon continuă să nu se prezinte la ședințele de judecată

11 oct. 2021,, 21:35   Societate
3593 0

Veaceslav Platon, nu s-a prezentat nici astăzi la ședințele de judecată, în care s-au examinat dosarele, în care este cercetat. Ca urmare, una dintre cele două ședințe programate a fost amînată, după ce judecătoarea a respins solicitarea procurorului de a o desfășura în lipsa inculpatului.

Potrivit avocaților lui Platon, clientul lor nu se eschivează, dar acesta nu se află în țară, pentru că ar avea de rezolvat probleme de ordin personal. Mai mult, deocamdată nu a fost prezentată nicio dovadă că Platon este dat în căutare, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

– La ședința de judecată nu este prezent inculpatul Platon Veaceslav.

Ședința de judecată a fost amînată după ce inculpatul, Veceslav Platon nu s-a prezentat. Deși procurorul pe acest caz, a cerut examinarea dosarului în lipsa acestuia, judecătorul i-a respins cererea. Avocații au declarat că clientul lor nu se eschivează. Ba mai mult, potrivit lot, deocamdată nu există nicio dovadă că acesta ar fi dat în căutare.

– Onorată instanță nu este nicio probă că Platon se ascunde. Dosarul de căutare nu este prezentat, de aceea și nu putem continua ședința în lipsa lui Platon Veaceslav ori urmează să fie prezentată dovada că este în căutare dumnealui.


După ședință, avocatul lui Veaceslav Platon a recunoscut că, în prezent, clientul său se află Londra, unde își rezolvă problemele personale, dar nu știe cînd se va întoarce.

– Unde se află clientul dvs. ?

– După cîte cunosc, ultima informație, la Londra.

– Și ce face el acolo?

– Nu știu, nu am discutat despre asta.

– Da cînd se va întoarce?

– Nu știu.

Într-o altă ședință de judecată, desfășurată astăzi, în care era așteptat același Veaceslav Platon, magistrații au hotărît să admită demersul procurorului Mirandolina Suşiţcaia, care, la fel, a solicitat ca examinarea dosarului să se desfășoare în lipsa inculpatului.

– Acuzatorul de stat a prezentat mandatul de arest și anunțarea în căutare a inculpatului Veaceslav Platon, emisă de către Judecătoria Buiucani în persoana magistratului Beșelea din data de 12 august 2021. Respectivul demers a fost admis și s-a dispus examinarea în fond în lipsa acestuia.

Iar următoarea ședință în acest dosar va avea loc pe 24 noiembrie curent. Acum un an, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după ce a petrecut patru ani în Penitenciarul numărul 13. Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție, la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de pușcărie. Ulterior, Procuratura a inițiat procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon, iar mai tîrziu a renunțat la toate învinuirile aduse acestuia. Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova pe data de 18 iulie, iar un grup de moldoveni l-au filmat plimbîndu-se pe străzile unui cartier de lux din Capitală

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?