X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Vasile Chirtoca: „Autoritățile ar trebui să se consulte, afacerile sînt întotdeauna deschise la cooperare”

6 dec. 2022,, 08:00   Societate
2053 1

Autoritățile moldovenești ar trebui să se consulte cu mediul de afaceri care are o vastă experiență practică și este mereu deschis pentru cooperare pentru a dezvolta economia, a sprijini producătorii locali și a crea noi locuri de muncă în țară.

Această opinie a fost exprimată de un cunoscutul om de afaceri, președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca, în platoul emisiunii Главное de la TVC 21, transmite Noi.md.

El a menționat că una dintre probleme este că noua guvernare are nevoie de ceva timp pentru a ieși din opoziție.

"Iată vine o nouă guvernare. Sînt foarte mîndri că au ajuns la putere. Ei cred că sînt cei mai buni, cred că știu totul, dar în același timp nu știu că de multe ori nu știu nimic. Dar în același timp cu toții sînt băieți buni. Îmi plac cei care sînt astăzi la putere. Sînt băieți simpatici, inteligenți, deștepți, au intelect. Dar pe lîngă intelect, trebuie să ai și inteligență, trebuie să ai înțelepciune. Și dacă ești încă tînăr, dar abilitat cu împuterniciri, responsabilitate, și simți că nu știi ceva – cere sfat. Noi, oamenii de afaceri, cooperăm cu orice guvernare. Nu intrăm niciodată în opoziție. Nu săpăm niciodată tranșee pentru a trage din ele în vrăbii. Sîntem mereu deschiși pentru dialog. Și, desigur, din experiența pe care o avem, sîntem gata să o împărtășim", a spus Vasile Chirtoca.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că o altă mare problemă a puterii este că oamenii care încep să înțeleagă că ceva trebuie de făcut în mod diferit, le este frică să vorbească despre asta.


"Am atras atenția asupra acestui lucru în timp ce lucram în Consiliul Municipal Chișinău. De îndată ce cineva începe să apere interesele unui producător local, imediat începe conversația că are interese, că face lobby pentru cineva în propriile interese", a declarat cunoscutul om de afaceri, președintele DAAC Hermes.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?