X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Valabilitatea pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova, expirate în 2020-2022, va fi prelungită astăzi

1 iun. 2022,, 11:45   Societate
8914 0

Începînd de astăzi, 1 iunie, valabilitatea pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova, expirate în perioada 1 ianuarie 2020 - 30 decembrie 2022, va fi prelungită pînă la jumătatea anului 2023. Acest lucru a fost anunțat pe 18 mai de premierul Natalia Gavrilița, la o conferință de presă după o ședință a Guvernului.

Potrivit șefului de Cabinet, autoritățile au decis prelungirea valabilității pașapoartelor moldovenești, întrucît mulți cetățeni moldoveni pentru al treilea an, din motive obiective, nu pot veni în țară pentru a schimba documentul, relatează Noi.md.

„Mulți dintre cetățenii noștri nu s-au putut întoarce acasă în timpul pandemiei, iar acum este dificil din cauza războiului. Înregistrăm o creștere semnificativă a cererii pentru documente. Sînt cozi lungi peste tot, inclusiv la consulatele noastre din străinătate”, a explicat Gavrilița.

Premierul a subliniat că această prelungire este automată și nu necesită vizite la consulat sau la centrul serviciilor publice.

„Paşapoartele vor fi considerate reînnoite. Multe țări care se confruntă cu aceleași probleme au profitat de această măsură. Trebuie să anunțăm organizațiile internaționale de specialitate și în timpul scanării pașaportului se va vedea că acesta este valabil pînă la 30 iunie 2023”, a conchis premierul.


11
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?