Un proiect ca răspuns la schimbările climatice va fi lansat în R.Moldova

22 sep. 23:00   Societate
1979 0

Secretarul de stat Vasile Șarban a avut o întrevedere cu un grup de experti din Japonia, care efectuează un studiu privind implementarea unui proiect inovator de producere a energiei regenerabile, care promite să aducă beneficii semnificative pentru mediul înconjurător, economia locală și securitatea energetică a țării.

Acest proiect de producere a energiei din resturi vegetale, care utilizează materie primă agricolă și dijecții de la întreprinderile zootehnice, se bazează pe un circuit închis, cu valorificare maximă a produselor agricole și derivatele acestora.

Vasile Șarban a apreciat eforturile și implicarea expertilor niponi, menționînd că: “Intenția de a contribui prin implementarea proiectului dat la reducerea emisiilor de carbon și a dependenței de sursele tradiționale de energie, precum și diversificarea mixului energetic al țării va contribui la minimizarea pierderilor de energie și materiale. Prin utilizarea resurselor locale acest proiect va reduce dependența de importurile de energie și va aduce venituri în întreprinderile din sectorul agroindustrial, dar și economii semnificative pentru bugetul national”, a menționat oficialul. “Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare întotdeauna a avut o colaborare eficientă cu partenerii niponi și sîntem recunoscători Guvernului Japoniei pentru parteneriatul și sprijinul oferit în implementarea mai multor proiecte din sectorul agricol, inclusiv a acestui proiect inovator, care va permite utilizarea resturilor vegetale și micșorarea costurilor de producere în sectorul agroalimentar, precum asigurarea unui viitor mai durabil pentru generațiile viitoare”, a subliniat Vasile Șarban.

Proiectul va aduce economii semnificative pentru bugetul national, dar totodată, va influiența și la atenuarea schimbărilor climatice. De asemenea, va crea locuri de muncă și va atrage investiții în sectorul energiei regenerabile din Republica Moldova, consolidînd în așa fel economia țării.

0
5
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?