X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un organizator al migrației ilegale, reținut pentru 72 de ore

3 feb. 2023,, 13:00   Societate
1940 0

Un conațional, căutat de Poliția de Frontieră pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, a fost reținut în timp ce organiza, împreună cu alt moldovean, migrarea ilegală a doi bărbați ucraineni din Ucraina în R. Moldova.

Mai mult că, în cadrul documentării cazului acesta a încercat să corupă un polițist de frontieră, influențînd asupra celor doi ucraineni să-i transmită o anumită sumă de bani.

Din informațiile acumulate în dosarul penal, în dimineața zilei de 2 februarie 2023, acționînd în baza unor date analitice și în zona de responsabilitate, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei a oprit în trafic un autoturism de tip taxi. În mașină au fost identificați doi cetățeni ucraineni și doi conaționali. Ultimii ar fi asigurat trecerea frontierei moldo-ucrainene pentru cei doi străini. Serviciile acestora ar fi costat 2 000 de dolari americani de persoană, jumătate din această sumă ambii ucraineni ar fi achitat din timp.

La investigarea complexă a cazului, a fost constatat că unul dintre moldoveni - organizatorul migrației ilegale, este căutat de către polițiștii de frontieră pentru comiterea la începutul anului curent a infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.


Pe faptul exercitării traficului de influență și pentru tentativa de corupere a fost sesizat DGT Sud al Centrului Național Anticorupție. De asemenea, polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud continuă cercetările sub aspectul de organizare a migrației ilegale, de trecere ilegală a frontierei de stat și ascundere de organele de drept.

Organizatorul a fost reținut pentru 72 ore.

NOTĂ: Pe parcursul efectuării acțiunilor de urmărire penală, toate persoanele se prezumă a fi nevinovate, pînă cînd vinovăția acestora nu va fi demonstrată în modul stabilit de legislația în vigoare.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?