X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Un om de afaceri din Moldova va primi din partea statului despăgubiri impunătoare

20 mai. 13:15   Societate
5035 0

Magistratul Dragoș Crigan de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a admis parțial cererea depusă de omul de afaceri Igor Borș, scos de sub urmărire penală în septembrie 2020, la doi ani și jumătate de la reținere și la mai bine de un an din momentul în care a fost eliberat din arest preventiv.

Conform hotărîrii, statul urmează să-i achite fostului administrator al unei rețele de benzinării prejudicii morale în valoare de un milion de lei și aproape 200 de mii de lei, banii cheltuiți de Borș pentru asistența juridică.

Hotărîrea a fost pronunțată în luna martie, dar a fost publicată pe site-ul instanțelor de judecată la sfîrșitul săptămînii trecute, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Igor Borș, a fost scos de sub urmărire penală la doi ani și jumătate de la reținere și la mai bine de un an după ce a fost eliberat din arest preventiv, în septembrie 2020. Procuratura Generală a anunțat că acuzatorii au renunțat la învinuirile aduse anterior lui Igor Borș, de spălare de bani, evaziune fiscală și conexiuni cu Veaceslav Platon.

De cealaltă parte, omul de afaceri l-a acuzat pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, că a fost în spatele tuturor ilegalităților și că a vrut să îi ia afacerea. Morari, la rîndul său, a calificat drept foarte grave acuzațiile și a precizat că Igor Borș a fost pus sub învinuire pentru evaziune fiscală și spălarea banilor în valoare de peste 3.373.000 de lei.


Igor Borș a fost eliberat din arest preventiv la finele lunii februarie 2019, pe motiv că legislația în vigoare nu permite arestul preventiv pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

2
4
2
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?