X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4065

Un neurochirurg, decorat de Mitropolit pentru promovarea valorilor creștine

4 ian. 13:45   Societate
4227 0

ÎPS Mitropolit Vladimir l-a primit miercuri în vizită la Reședința mitropolitană din capitală pe Grigore Zapuhlîh, șef al catedrei de Neurochirurgie din cadrul USMF ”Nicolae Testimițanu”, doctor habilitat în științe medicale și profesor universitar – unul dintre promotorii valorilor creştine în instituţiile medicale din ţară.

Grigore Zapuhlîh a fost însoțit și de către Vladimir Dolghi, directorul interimar al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie a IMSP „Diomid Gherman” din capitală și de profesorul Vladimir Cozonac, preot-paroh al bisericii din cadrul spitalului și vicepreședinte al Sectorului Sinodal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, notează Noi.md.

Mitropolitul Vladimir i-a adresat distinsului profesor felicitări şi mulţumiri pentru munca depusă pe parcursul anilor, apreciind vocaţia, profesionalismul şi contribuţia lui în promovarea valorilor Sfintei Ortodoxii.

În semn de apreciere, Grigore Zapuhlîh a fost decorat cu înalta distincţie bisericească, Ordinul ”Meritul Bisericesc” de gradul II.

La rîndul său, profesorul a mulțumit pentru disctincție, declarîndu-se dispus să muncească și mai departe pentru promovarea valorilor bisericești.


Mai multe informații despre Biserica ortodoxă și valorile culturale din Republica Moldova le puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

25
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?