X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Un locuitor al mun. Chișinău, reținut de CNA și PA pentru trafic de influență

21 noi. 2023,, 14:58   Societate
2841 0

Ofițerii DGT Nord a Centrului Național Anticorupție și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, oficiul Nord au reținut pentru 72 ore, un locuitor al mun. Chișinău, fiind bănuit în cadrul unei cauze penale de comiterea infracțiunilor de trafic de influență în proporții mari (art. 326 alin.(2) lit.b), c) din Codul penal).

Urmărirea penală a fost pornită în august 2023, de către Procuratura Anticorupție, în baza unui denunț.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul, în perioada lunilor aprilie-mai 2023, susținînd ca prin intermediul unui avocat ar avea influența asupra Judecătorului din cadrul Judecătoriei Chișinău și-l poate determina pe acesta să adopte o sentință fără privarea reală de libertate în privința unui inculpat, învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 217/1 alin.(4) lit.d) CP (circulația ilegală a substanțelor narcotice în scop de înstrăinare), a pretins, acceptat și primit în trei tranșe de la mama inculpatului suma totală de 12 800 de euro, echivalentul a 253 824 de lei.

Cu detalii privind rezultatele urmăririi penale vom reveni.

Notă: Persoana acuzată de săvîrșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atîta timp cît vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărîre judecătorească de condamnare definitivă.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?