Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Un liceu din Drochia va fi reparat cu suportul Japoniei

4 iul. 2023,, 17:00   Societate
2391 0

Japonia susține modernizarea instituțiilor de învățămînt școlar din Republica Moldova.

În acest sens, Ambasadorul Yamada Yoichiro împreună cu directoarea Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” din orașul Drochia, Svetlana Capcelea au semnat contractul de grant în valoare de 61,344 dolari SUA, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Așadar, din contul asistenței primite, vor fi reparate 5 săli de clasă și spațiile conexe (holul și blocurile sanitare), inclusiv vor fi schimbate rețeaua electrică și sistemul de ventilare.

„Încăperile se află la etajul IV al blocului C de studii, fiind la moment conservate și neutilizate de peste 15 ani. În cadrul spațiilor reabilitate, vor fi organizate sălile de curs pentru limbi străine, istorie și educație pentru societate, dar și pentru alte discipline opționale și activități extra curriculare. Proiectul va contribui la crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului educațional și extinderea ofertei de studii și activități pentru elevi. Beneficiarii proiectului vor fi 536 de elevi, 78 de profesori și personal tehnic din liceu”, se arată în nota informativă.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?