X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Un grup de turiști a distrus o parte dintr-o clădire istorică în Italia. Află motivul

21 iun. 06:00   Societate
1798 0

Un grup care face parkour, un sport care presupune să ajungi dintr-un punct în altul în cel mai creativ mod, printre obstacole, a distrus un segment dintr-o clădire istorică dintr-un oraș antic din Italia.

Gruparea „Phat” a vizitat orașul Matera, iar turiștii au alergat, urcat și sărit pe străzile și structurile prețioase ale orașului italienesc antic, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, transmite digi24.ro

Unul dintre tineri a provocat căderea unui segment dintr-o clădire istorică, și, împreună cu el, bucata s-a prăbușit la pămînt. Matera este un oraș de piatră care datează din Epoca de Piatră și este situat în regiunea Basilicata din sudul Italiei, informează CNN.

În 1993, a primit statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO și cel de Capitală Culturală Europeană în 2019. Un videoclip arată cascadorii care fac parkour în orașul antic a fost postat de Team Phat pe YouTube în urmă cu două luni, împreună cu o legendă în care se explică că se aflau „în frumosul oraș Matera”.

Descrierea cuprinde și faptul că Devon McIntosh, unul dintre tinerii din grup, „a avut o cădere înfricoșătoare care ar fi putut fi foarte rea”.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?