Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Un bărbat din Capitală, salvat de echipa SAMU

15 apr. 20:30   Societate
2590 0

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că un bărbat în vîrstă de 77 de ani din Capitală a fost resuscitat cu succes de echipa SAMU Centru.

Potrivit CNAMUP, Dispeceratul comun de urgență a înregistrat o solicitare pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui pacient de 77 de ani din municipiul Chișinău, pe motivul „inconștient”, transmite Noi.md.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă specializată Terapie Intensivă Mobilă și Reanimare din cadrul SAMU Centru, în următoarea componență: medicul Maxim Porojniuc, asistentul medical Andrei Procopciuc, infirmierul Violin Ioxa și șoferul Grigore Luchian, care au ajuns la locul solicitării în 10 minute.

Pacientul a fost depistat pe pat, fără respirație și puls, din anamneză bărbatul este la evidența medicului cu o patologie severă. Echipa SAMU Centru a inițiat prompt manevrele de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, care în final s-au soldat cu succes.

După stabilizarea și menținerea funcțiilor vitale, pacientul a fost transportat asistat la IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” cu monitorizarea permanentă a indicilor vitali.

14
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?