X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4157

A început a doua etapă de salvare a stejarului lui Ștefan cel Mare

13 iul. 11:45   Societate
9981 0

A început cea de-a doua etapă de salvare a celui mai bătrîn copac din Republica Moldova, stejarul lui Ștefan cel Mare din satul Cobîlea, raionul Șoldănești.

În prezent angajații Grădinii Botanice Naționale „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău urmează să dezinfecteze în interior scorbura lucru care va opri avansarea procedeul de putrefacție.

Totodată, potrivit directorului Grădinii Botanice, Ion Roșca, angajații întreprinderii vor veni cu tratarea acestui arbore cu îngrășăminte pentru a-i fortifica și ridica imunitatea și de a-l păstra în continuare ca starea de vegetație să fie una luxuriantă, să crească bine și să se dezvolte.

În același timp rănile timpului îi vor fi plombate cu materiale biodegradabile, sau cu niște materiale ecologice care să îi prelungească longevitatea.


Reamintim că anterior Noi.md a scris despre starea deplorabilă în care se află cel mai bătrîn copac din Republica Moldova.

Atunci, într-o scrisoare adresată rectorului USM, Igor Șarov, Ion Roșca director Grădina Botanică Națională „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău, în care menționa că lucrările care ar consolida stejarul și i-ar prelungi viața costă aproximativ 117 500 lei.

De menționat că satul Cobîlea, este cunoscut prin monumentele sale istorice şi culturale printre care se numărăr o biserică veche, care are aproximativ 700-800 ani, stejarul cel mai bătrîn, aşa-numitul stejar al lui Ştefan cel Mare, vîrsta căruia se estimează a fi de 700 de ani.

Stejarul este revigorat cu sprijinul moldovenii.md

9
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав