X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Percheziții CNA: Corupție în eliberarea permiselor

20 mar. 13:15   Societate
2283 0

Mai multe acțiuni de urmărire penală sînt efectuate astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție în mun. Chișinău pe o cauză penală de trafic de influență asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere, anunță Noi.md

Potrivit faptelor investigate de CNA, un locuitor al capitalei, susținînd că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, a acceptat și a primit mijloace financiare ce nu i se cuvin.

Este vorba de sumă totală de 1500 de euro, în schimbul promovării de către candidatul auto a examenului de conducător la proba practică pentru categoria ,,B”, cu ulterioară perfectare și eliberare a permisului de conducere.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA, în dimineața zilei de 20.03.2024, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău a fost reținută o persoană bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, fiind ridicate 6000 de euro și înscrisuri de ciornă care confirmă sumele încasate de la candidați.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată pînă la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

8
1
0
3
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?