X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Ultima oră! Administratorul Aeroportului Internațional Chișinău demisionează

6 feb. 10:01   Societate
16044 0

Administratorul interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, Constantin Vozian, și-a dat demisia. Vozian a făcut anunțul cu puțin timp în urmă, pe rețelele de socializare.

"Orice început are și un sfîrșit. În prima zi în care am acceptat provocarea de a conduce activitatea Aeroportului Internațional Chișinău, am conștientizat responsabilitatea enormă care mi-a fost încredințată. În pofida faptului că pe toată perioada cît am condus Aeroportul, atacurile mediatice aduse întreprinderii nu au contenit, Aeroportul Internațional Chișinău a reușit mai multe realizări importante", a menționat Vozian.

Vozian a invocat "dificultățile de ordin birocratic" cu care s-a confruntat și a precizat că a venit timpul să se retragă pentru a oferi mai mult timp familiei.

"Motivele care m-au făcut să decid să îmi depun demisia sînt pe cît de banale, pe atît și de complexe. În calitate de Administrator, 90% din energia și timpul alocat activității este irosit pe respectarea unor proceduri birocratice total nepotrivite unei afaceri, dar mai cu seamă unui obiectiv strategic cum este Aeroportul Internațional Chișinău.

Existența unui spectru limitat al atribuțiilor administratorului, obligativitatea de a coordona cu organele de conducere ale întreprinderii a marii majorități a deciziilor, chiar și a multor din ele care valoric nu reprezintă importanță majoră, fac din organul executiv al unei întreprinderi de stat un element care nu are posibilitate să se concentreze pe dezvoltarea durabilă a unei întreprinderi, respectarea formalităților devenind rutina zilnică a unui administrator.


Prin asemenea dificultăți de ordin birocratic au trecut și alte aeroporturi din alte țări, fiind posibilă depășirea acestora, lucru care sînt sigur că se va întîmpla și la noi. Cel puțin aceasta este viziunea mea personală și subiectivă în partea ce ține de posibilitatea de a realiza cu succes obiectivele care sînt puse pe seama unui aeroport internațional", se arată în mesajul lui Vozian.

Totodată, administratorul Aeroportului a precizat că nu a fost influențat în niciun fel de cineva în adoptarea acestei decizii.

"Pentru a evita orice forme de speculații - nu am fost impus sau îndemnat să demisionez de absolut nimeni. Sînt convingerile mele personale. (...) În viitorul apropiat, mă voi dedica exclusiv familiei mele, care reprezintă valoarea supremă pentru mine și care are nevoie de mine mai mult ca niciodată", se mai arată în mesajul lui Vozian.

Constantin Vozian a fost numit în funcție de administrator interimar al Aeroportului Chișinău în aprilie 2023.

25
5
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?