X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Scandalul privind concesionarea spațiilor comerciale de la Aeroport trebuie să devină obiect al unui dosar penal

3 feb. 16:21   Societate
4080 0

Scandalul privind concesionarea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău trebuie să devină obiect al unui dosar penal.

De această părere este fostul consilier municipal Ilian Cașu. Într-o postare pe Facebook, el amintește cum, în perioada „statului capturat” de Plahotniuc, primarul de atunci al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost suspendat din funcție și i-a fost intentat dosar penal, notează Noi.md cu referire la unimedia.

„Totul pentru că „investitorul” strategic pentru proiectul parcărilor cu plată în oraș își avea sediul într-o garsonieră din Viena și, respectiv, era un pseudoinvestitor. Acum, cu Plahotniuc alungat din țară prin livezile de măslin din Ciprul de Nord, apare un alt „investitor strategic”. Unul „solid”, din Franța, care să gestioneze spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Spre deosebire de cel cu parcările, ăsta este și mai modest. Își are sediul într-o camera de cămin pe strada Coca la Buiucani”, subliniază Ilian Cașu.

El se întreabă cum va proceda în acest caz justiția statului necapturat cu „investitorul” din căminul de la Buiucani.

Recent, într-o emisiune președintele Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Radu Marian, a declarat că statul are nevoie de o companie serioasă pentru concesionarea spațiilor comerciale din aeroport. Asta deși firma SRL „Lagardere Travel Retail” a fost înregistrată în Republica Moldova în 9 noiembrie 2023, într-un bloc din sectorul Buiucani.


Anterior, presa a semnalat că autoritățile încearcă să vicieze din start licitația pentru concesionarea spațiilor comerciale din aeroport, pentru a-i face cîștigător pe SRL-ul înregistrat la sfîrșitul anului trecut. Analiștii au constatat o serie de erori în condițiile de participare, inclusiv prevederi ce se bat cap în cap. De asemenea, unele prevederi au fost modificate după prima publicare pe site-ul Agenției Proprietății Publice, iar potrivit unor surse guvernamentale urmează și alte modificări.

Aceeași firmă „Lagardere Travel Retail” a fost implicată anul trecut într-un scandal de corupție privind concesionarea spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni. Direcția Națională Anticorupție din România a intentat un dosar penal în acest caz.

Autoritatea Proprietăți Publice și Aeroportul Chișinău anunță că au scos la licitație spațiile din zona Travel Retail & Food din incita Aeroportului Internațional Chișinău, cunoscute ca Zona Sterilă și Zona Duty Free.

21
3
1
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?