X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Trei terenuri vor fi transmise în proprietatea comunei Chetrosu

2 feb. 08:02   Societate
1734 0

Deputații au adoptat, în cadrul ședinței plenare, proiectul de lege care prevede transmiterea a trei terenuri în proprietatea comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi, pentru includerea acestora în circuitul economic.

Cele trei terenuri, cu suprafață de circa 150 de hectare, vor fi transmise de la unitatea „Stațiunile didactice experimentale ale Universității Agrare de Stat din Moldova” în proprietatea unității administrativ-teritoriale comuna Chetrosu, raionul Anenii Noi. Terenurile sînt amplasate în extravilanul localităților Chetrosu și Todirești și constituie proprietate publică a statului, administrate de către Agenția Proprietății Publice.

Autorii inițiativei legislative, deputații Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Ana Oglinda, Larisa Voloh și Vitalie Jacot, susțin că terenurile vizate au fost transmise Stațiunii Didactice Experimentale Chetrosu în scopul efectuării cercetărilor științifice și activităților didactice, însă se constată că aceste terenuri rămîn a fi nevalorificate.

Proiectul pentru modificarea anexei la Legea pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămîn în proprietatea statului a fost adoptat, în lectura a doua, cu votul a 70 de deputați.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?