Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Traseul Soroca-Arionești-Otaci va fi reabilitat

11 iul. 2023,, 19:00   Societate
3270 0

Astăzi, au fost semnate două contracte privind executarea lucrărilor de construcție a traseului Soroca-Arionești-Otaci, cu o lungime totală de 40 km.

Valoarea contractelor constituie 44 de milioane de euro. Astfel, contractele au fost semnate de către:

  • directorul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Bejan cu reprezentanții companiei ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, pentru construcția drumului R14: R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, pe sectorul Soroca – Arionești, total 31 km;

  • directorul ASD, Sergiu Bejan cu reprezentanții companiei SRL „Rutador” din Moldova, pentru reabilitarea drumului R8.1: R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci, total 9,4 km.

Ceremonia de semnare a avut loc în prezența ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, care a menționat despre importanța reabilitării tronsoanelor amplasate pe R14 și R8.1, precizînd că acestea vor îmbunătăți conexiunea cu punctul vamal de la Otaci și legătura dintre Republica Moldova cu Ucraina, notează Noi.md.


Potrivit proiectului va fi reabilitat și lărgit în pantă carosabilul și amenajată o a treia bandă pentru camioanele grele. De asemenea, proiectul include amenajarea drumurilor laterale către cîmpurile agricole și amenajarea intersecțiilor, intrărilor în curți și un sens giratoriu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?