X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Transportatorii anunță proteste de amploare

16 dec. 2021,, 09:13   Societate
6736 1

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că transportatorii rutieri de persoane vor organiza un protest repetat împotriva Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor și ANTA, notează Noi.md

Protestul va avea loc joi, 16 decembrie 2021 în Piața Marii Adunări Naționale cu participarea a aproximativ 200 unități de transport.

”Cerințele rămîn aceleași. De la data ultimului protest și pînă în prezent MIDR nu a întreprins nici o acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. MIDR nu a venit cu propuneri de a micșora din povara transportatorilor de a suporta cheltuielile excesive pe care le incasează gările, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat nici unul din actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor, etc. Chiar în perioada dintre protestele transportatorilor angajații ANTA și MIDR se implică în acte evidente de corupție și atacuri rider. Toate aceste acțiuni/inacțiuni ale MIDR demonstrează că schemele ilegale care au funcționat anii precedenți acum au fost preluate și se realizează la turații mai mari, iar interesele legale ale transportatorilor sînt ignorate”, se arată în comunicatul emis presei.

Potrivit transportatorilor, din acest motiv, protestul din 16 decembrie va fi efectuat în două modalități și concomitent cu ieșirea în PMAN a unităților de transport vor fi suspendate pe întreg teritoriul țării un număr impunător de curse regulate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав