X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Toți agenții economici care efectuează exportul mărfurilor autohtone pot aplica de azi această procedură

23 feb. 15:10   Societate
2246 0

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a desfășurat evenimentul de lansare a „Procedurii de validare automată a declarațiilor vamale la export”, notează Noi.md.

Introducerea procedurii de validare automată face parte din procesul de modernizare a procedurilor vamale în scopul optimizării timpilor de vămuire, facilitării exporturilor și reducerea intervenției directe a funcționarului vamal.

Specialiștii Serviciului Vamal au prezentat funcționalitățile IT ale sistemului de validare automată, dar și aspecte practice ale procedurii vamale.

Totodată, în procesul de testare au participat mai mulți agenți economici ce desfășoară operațiuni de export, care au împărtășit impresiile și experiența pozitivă despre această facilitare lansată.

Începînd de astăzi, procedura poate fi aplicată de toți agenții economici care efectuează exportul mărfurilor autohtone, ceea ce presupune că, declarațiile vamale selectate pe culoarul verde de control vamal vor fi validate automat de către sistemul informațional ,,ASYCUDA World”, fără intervenția directă a funcționarului vamal, în decurs de 15 minute din momentul recepționării acestora.


Validarea automată a declarațiilor vamale la export, prin acordarea liberului de vamă direct la postul vamal de export, oferă agenților economici predictibilitate, reducerea costurilor și timpului de vămuire, reducerea întîrzierilor legate de declararea mărfurilor, interacțiune fizică redusă cu funcționarii vamali și diminuarea riscurilor de fraudă.

1
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?