Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Te-ai îndrăgostit pe Internet? Mare atenție: iată cum îți poți da seama că vorbești cu un escroc

18 feb. 2022,, 17:00   Societate
3577 2

Aveți mare atenție atunci cînd navigați pe internet! Foarte mulți oameni pot profita de naivitatea și bunătatea voastră, chiar și cei de la care vă așteptați cel mai puțin. Cele mai populare escrocherii online sînt cele romantice.

Foarte mulți oameni și-au găsit partenerii de viață pe Facebook sau pe Instagram. Este de înțeles, doar trăim în era internetului. Însă, există și o parte nu tocmai frumoasă. sînt cazuri în care anumite persoane care au impresia că și-au găsit iubirea vieții pe cealaltă parte a globului pămîntesc să fie înșelate complet. Comunicarea se face doar online, așa că poți fi păcălit mai ușor decît crezi. Mulți oameni pot profita de vulnerabilitatea ta, transmite Noi.md cu referire la click.ro.

Cum reușesc oamenii să cadă pradă înșelătoriilor romantice

Escrocii romantici te mint în legătură cu identitatea lor, cu aspectul lor fizic și își creează acest miraj care să te acapareze în totalitate. Dacă pare prea frumos să fie adevărat...înseamnă că așa și este!

În ultimii ani, astfel de escrocherii au atins cote maxime. Înșelătoriile romantice au crescut cu 50% în 2020, față de anul precedent. Pagubele financiare aduse victimelor ajung la aproape 304 milioane de dolari.


După ce își fac victimele să se îndrăgostească iremediabil de ei, escrocii le vor spune că au nevoie să călătorească în inters de serviciu. Au grijă să își aleagă mereu meserii care să se potrivească poveștilor lor grandioase, cele mai invocate dintre acestea fiind: militar, muncitor pe platforma petrolieră sau medic într-o organizație internațională.

Astfel, ei vor cere persoanelor înșelate, cu care se află deja într-o relație să le dea bani pentru anumite urgențe, precum: bilete de avion, taxe vamale, datorii, intervenții chirurgicale sau plata unor vize.

Cum ne ferim de astfel de escroci? Ei bine, în primul rînd nu trimiteți bani sau cadouri unei persoane pe care nu o cunoașteți personal, oricît de mare încredere ați avea în ea. Cei mai mulți dintre acești escroci trimit texte copiate de pe internet, fără să depună mare efort. Puteți verifica astfel dacă v-ați luat țeapă de la persoana cu care vorbiți.

De asemenea, una dintre cele mai mari dovezi este că, de cele mai multe ori, aceștia folosesc poze false, luate de pe internet. Aceștia aleg mereu persoane atrăgătoare, pentru vă face să îi cădeți în plasă. Puteți verifica foarte simplu dacă pozele sînt reale. Le salvați apoi le căutați pe Google.

Unde este tereneul de vînătoare al escrocilor

Terenul de vînătoare cel mai des întîlnit sînt site-urile de matrimoniale și dating. Acolo, acești escroci vor găsi o pradă sigură, pentru că oamenii care sînt înscriși pe astfel de platforme sînt în căutarea iubirii.

Aveți mare atenție și priviți cu scepticism acele persoane care vă complimentează și vă fac declarații de dragoste din prima. Cei mai mulți, au alte intenții și vor ajunge să vă ceară, în cele din urmă, bani.

Un alt indiciu că sînteți înșelat este că nu vrea să se vadă față în față cu voi. Mereu găsește o scuză.

Iată ce întrebări le puteți pune escrocilor pentru a-i deconspira

1. În ce oraș/regiune ai crescut?

2. La ce școală sau liceu ai mers? Nume de profesori etc

3. Îl cunoști pe X?

4. Ce alte nume mai ai?

5. Spune-mi mai multe detalii despre familia ta. Nume părinți, surori, frați etc.

6. Care este restaurantul tău preferat?

7. Spune-mi mai multe despre copilăria ta.

8. Pot să te sun să vorbim acum?

9. Putem să vorbim pe video call pentru a ne vedea?

10. Ce faci la muncă mai exact? Dă-mi mai multe detalii

11. Ce alte locuri de muncă ai mai avut?

12. Ce conturi de social media mai ai?

13. Îmi poți arăta poze din copilăria ta?

14. Vreau să ne întîlnim față în față. Cînd crezi că pute face asta?

15. Cine este cel mai bun prieten al tău și cum v-ați cunoscut?

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?