X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Tariful la gaz ar mai putea scădea?

4 mar. 12:30   Societate
12887 1

Șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban a spus dacă în viitorul apropiat tariful la gaz ar putea să se mai micșoreze, dar și a venit cu o reacție la solicitarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) ca tariful la gaz să fie 7,55 lei per metru cub.

„Știm că este foarte important pentru consumatori ca tariful să fie mai mic, noi înțelegem acest lucru. Și cum vor fi premise, „Moldovagaz” se va adresa Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

La moment nu sînt premise. Totul ține de prețul de achiziție a gazului. Noi achiziționăm gazul de la „Energocom” pînă la 1 mai și prețul este suficient mai mare decît prețul de piață și decît la Gazprom. Dar noi nu avem volumele necesare pentru toți consumatorii și cumpărăm de la „Energocom”. Plus, mai sînt cheltuielile pentru transport, distribuție. Tariful oricum s-a modificat, acum e 14,47 lei cu TVA. E mult mai jos decît anul trecut, dar sigur că nu e suficient, avînd în vedere veniturile consumatorilor finali”, a declarat el în cadrul emisiunii „7 zile” de la Cinema 1.

Fiind solicitat să comenteze declarațiile PSRM precum că tariful la gaz ar trebuie să fie 7,55 lei, Vadim Ceban a spus: „Eu nu voi comenta declarațiile politice, eu pot spune cum stau lucrurile din perspectiva calculelor. Cînd e calculat tariful – sînt cîteva componente: prețul, cursul valutar, prețul pentru transport și distribuție. Dacă să calculăm tariful doar raportîndu-ne la prețul de achiziție de pe piață – atunci am putea admite acest tarif, dar sînt și aceste costuri de transport și distribuție. Matematic vorbind acest lucru nu e posibil”.

4
1
1
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?