X 
Jocurile Olimpice stiri: 121
Arşiţa stiri: 134
Transnistria stiri: 1453

Tarifele la serviciile medicale oferite persoanelor asigurate vor fi ajustate

15 mai. 17:00   Societate
4649 0

Tarifele pentru serviciile medicale oferite persoanelor asigurate vor fi ajustate. Totodată, vor fi introduse tarife noi acoperite de polița medicală, pentru a spori accesul pacienților la metode moderne de diagnostic și tratament. Decizia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătății a precizat anterior că modificările au loc în contextul în care o bună parte din tarifele pentru serviciile medicale nu reflectă cheltuielile reale suportate de prestatorii publici de servicii medicale și nu au fost revizuite încă din anul 2011.

Totodată, autoritățile argumentează că recalcularea tarifelor este necesară pentru implementarea metodelor avansate de diagnostic și tratament, prin intermediul utilajelor medicale performante, care implică utilizarea unor consumabile costisitoare.

Noile tarife nu vor avea impact asupra persoanelor asigurate și vizează în special relațiile contractuale ale Companiei Naționale de Asigurări în Medicină cu instituțiile medicale. În total, în Republica Moldova, de asigurare medicală beneficiază circa 2,5 milioane de cetățeni.

Hotărîrea va intra în vigoare la 1 iulie 2024.

2
1
1
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?