X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Tăierea copacilor și pomparea apei - salvatorii lucrează la înlăturarea consecințelor furtunilor

28 iul. 2023,, 10:08   Societate
2974 0

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au intervenit în 14 cazuri la lichidarea consecințelor ploilor torențiale cu intensificări de vînt produse în perioada 25-26 iulie.

Astfel, angajații IGSU au efectuat lucrări de defrișare ale crengilor, arborilor căzuți pe carosabil, pomparea apei, precum și înlăturarea obiectelor cu pericol de cădere, în raioanele Edineț, Cimișlia, Drochia, Soroca, Ialoveni, Șoldănești, Hîncești, Criuleni dar și Nisporeni, notează Noi.md.

În urma precipitațiilor puternice, la 26 iulie, grindina a afectat mai multe hectare cu viță de vie, în raionul Orhei au fost distruse circa 60 ha, în raionul Dubăsari 20 ha și în raionul Cahul 9 ha. Totodată, intemperiile au afectat mai multe culturi agricole și livezi. Astfel, în raionul Edineț, în localitatea Cupcini au fost distruse 70 ha de livadă de meri, în satul Parcova 102 ha, în orașul Edineț 19 hectare și în localitatea Coșnița din raionul Dubăsari au fost distruse 44 ha de livadă de meri.

Tot în raionul Dubăsari, ploile și rafalele de vînt au distrus 147 ha de porumb, 10 ha de grîu și 10 ha de legume. În urma precipitațiilor cu grindină în seara zilei de 26 iulie, în satul Ceadîr, raionul Leova au fost nimicite 100 ha de floarea soarelui și cîte 50 ha de porumb și grîu.

În urma intensificării vîntului, în mai multe localități din raionul Dondușeni au fost deteriorate acoperișurile a 19 case particulare și a 14 blocuri locative. Totodată, în raionul Dubăsari, localitatea Cocieri de pe acoperișurile a 13 case de locuit au fost smulse de vînt 154 foi de ardezie și 60 foi au fost deteriorate de pe acoperișul unui depozit.


Conform informației recepționate de la furnizorii de energie electrică, la 28 iulie către ora 06:00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, rămîn deconectate 10 localități din raionul Edineț. De către echipele specializate sînt întreprinse măsuri necesare de reconectare a energiei electrice.

Pentru astăzi, la ora 11.00, la Guvern, va începe o ședință extraordinară a Executivului, la care vor fi examinate unele decizii privind acordarea sprijinului localităților afectate de intemperiile din ultimele zile, care au fost recepționate de autorități din partea Comisiilor pentru situații excepționale locale

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?