X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Tablete israeliene pentru instituții de învățămînt din R. Moldova

30 mar. 2023,, 09:45   Societate
2420 0

Statul Israel a donat 590 de tablete pentru instituțiile de învățămînt din R. Moldova.

Acestea vor fi distribuite școlilor în care studiază copii refugiați din Ucraina, dar și copii din R. Moldova din grupuri vulnerabile. Elevii din Ucraina le vor utiliza pentru a se conecta la lecțiile online din școlile din localitățile lor, pentru a comunica cu colegii, profesorii de acasă, a mai spus ministrul.

Tablete au fost transmise de ambasadorului Statului Israel în R. Moldova, Joel Lion, către ministrul Educației, Anatolie Topală, notează jurnalist.

Digitalizarea masivă a școlilor

Ministerul Educației notează, totodată, că dotarea instituțiilor de învățămînt general cu echipament IT va continua în perioada următoare. În circa 70 de instituții de învățămînt general vor fi create laboratoare digitale, care vor fi dotate cu suportul UNICEF.


Cu sprijinul Băncii Mondiale, în școli vor ajunge și peste 5.000 de laptopuri. Echipamente IT vor fi achiziționate pentru școli și în baza grantului de 5 milioane de dolari din partea Parteneriatului Global pentru Educație, în acest scop fiind utilizate peste 2 milioane de dolari.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?