Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Sute de șoferi au rămas fără permise - statistica pentru anul trecut

5 ian. 15:30   Societate
6560 0

Peste 450 de șoferi au rămas fără permis de conducere în perioada lunilor iulie - decembrie 2023, au declarat repreprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP).

În anul 2023, angajații INSP au sancționat peste 468 de mii de participanți la trafic pentru nerespectarea regulilor de circulație rutieră, cu 35 de mii mai mulți șoferi decît în 2022, a precizat ofițerul de presă al Inspectoratului, Ana Chiselița.

Conducători auto spun ei înșiși că numărul de șoferi care încalcă legislația rutieră este în creștere și că foarte mulți nu sînt atenți la volan sau depășesc limita de viteză. „Am observat mulți participanți la trafic conduc autoturismele cu viteză excesivă. Din această cauză suferă oameni nevinovați”. „Participanții la trafic nu le acordă prioritate pietonilor, iar pietonii, la fel, trebuie să fie responsabili”, notează Noi.md cu referire la Radio Moldova.

Conform INSP, cele mai frecvente încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere sînt depășirea limitei de viteză stabilită pe sectorul de drum, oprirea și parcarea unității de trasnsport în locuri interzise, deplasarea la volanul mijlocului de transport fără a avea cuplată centura de siguranță.

10
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?