Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Sistemul automatizat de supraveghere - cîți șoferi au nimerit în vizor pentru încălcări

3 ian. 14:45   Societate
4108 0

Peste 350 de mii de contravenții au fost fixate pe parcursul anului trecut cu ajutorul Sistemului automatizat de supraveghere a circulației rutiere ,,Controlul traficului”. Principalele încălcări sînt depășirea vitezei, dar și trecerea la culoarea roșie a semaforului.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează că, în temeiul încălcărilor fixate, au fost întocmite circa 46 600 de procese-verbale cu privire la contravenție și decizii asupra cauzelor contravenționale ale agenților constatatori din cadrul Inspectoratului Naționale de Securitate Publică și inspectoratele de poliție teritoriale.

Numărul mai mic de procese, în raport cu încălcările fixate de camerele video, se explică prin faptul că termenul general de prescripție a răspunderii contravenționale este de un an, notează Noi.md cu referire la ipn.

Astfel, procedura privind atragerea la răspundere contravențională cu întocmirea proceselor-verbale pentru contravențiile comise în perioada anului 2023 este încă pentru o mare parte în proces de examinare. Respectiv, potrivit MAI, este prematură totalizarea cifrelor concrete privind numărul proceselor verbale întocmite și suma achitată.

Sistemul automatizat de supraveghere a circulației rutiere actualmente este constituit din 73 de posturi, dintre care 48 de posturi de supraveghere a circulației rutiere sînt amplasate în municipiul Chișinău. În prezent, toate posturile sînt funcționale.


Totodată, pe traseele naționale și municipiul Chișinău urmează să fie construite 23 de posturi noi.

1
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?