Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sute de profesori vor fi instruiți să utilizeze echipamentele moderne din laboratoarele școlare

28 oct. 2023,, 19:00   Societate
5213 0

Circa 700 de profesori din 160 de instituții de învățămînt vor învăța să utilizeze eficient echipamentele performante din laboratoarele de fizică, chimie și biologie.

Dotările au fost realizate în primăvara anului curent, în cadrul proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova” (PRIM) implementat de Ministerul Educației și Cercetării cu suportul financiar al Băncii Mondiale.

Timp de cîteva zile, atît online, cît și cu prezență fizică, profesorii vor studia modalitățile de utilizare a senzorilor la determinarea mărimilor și unităților de măsură, introducerea manuală a datelor și prelucrarea lor, statistica datelor experimentale, analiza coeficienților relevanți din grafic, interpretarea rezultatelor experimentale, exportare și partajare de date spark.lab, activități experimentale STEAM și multe altele.

PRIM a fost cel mai mare proiect de investiții în educație din Republica Moldova, valoarea acestuia fiind de circa 50 de milioane de dolari și s-a implementat în perioada anilor 2013-2022.

Recent, ministerul a lansat un proiect similar în valoare de 60 de milioane de dolari „Îmbunătățirea Calității Educației” (2023-2029) în cadrul căruia, la fel, mai multe școli vor fi renovate și dotate cu echipament IT.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?