X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Sute de grădinițe se vor închide, pentru o lună, în această vară

20 mai. 14:09   Societate
8220 0

117 grădinițe din capitală și suburbii se vor închide, pentru o lună, în această vară. Anunțul a fost făcut de către șeful-adjunct al Direcției educație tineret și sport, Andrei Pavaloi, la ședința Primăriei de astăzi, 20 mai, notează Noi.md.

„Pornind de la Regulamentul prevederilor tip de activitatea instituției de educație timpurie, dar și a planului-cadru pentru învățămîntul preșcolar aprobat pe 25 august 2023, prin care este stabilit că în perioada de vară se instituie vacanța pentru educația timpurie. Astfel, noi am inițiat procedurile privind sistarea activității a unor instituții privind educația timpurie pe perioada de vară.

Așadar, în municipiul Chișinău avem 170 de gradinite, iar în rezultatul cu consultărilor cu părinții, dar și ca urmare a unor sondaje efectuate, am stabilit că pentru perioada iunie-iulie își vor sista temporar activitatea, pentru o perioadă de la 2 săptămîni, pînă la o lună”, declarat Andrei Pavaloi.

„Acei părinți care au solicitat instituționalizarea copiilor pe perioada cînd instituția pe care o frecventa copilul va fi temporar închisă, oferim posibilitatea micuților de a meargă la o instituție din vecinătate, ținînd cont de faptul ca sistarea se face în cazul în care avem 2 sau 3 instituții care sînt prin preajmă - acestea vor fi sistate una după alta și nu toate odată”, a mai adăugat șeful-adjunct al Direcției educație tineret și sport.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав