X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Surprizele festivalului muzical ”Mărțișor”

2 mar. 13:15   Societate
2039 0

Ansamblul Național Academic de Dans Popular „Joc” și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunkevici” a pregătit un program bogat pentru cel de-al 58-lea Festival Internațional de Muzică „Mărțișor”, care a început la 1 martie în Moldova.

Vicedirectorul Ansamblului Național „Joc” Maria Andriuța și dirijorul șef al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunkevici” Mihail Agafița au povestit despre programul vorbit despre festivalului în cadrul emisiunii „Bez galstucov s Alexandrom Stahurskim” de la postul TV N4 , transmite Noi.md.

Ei au menționat că, pe lîngă participarea la concertul de deschidere al festivalului, colectivile lor au o serie de spectacole planificate în alte zile. Totodată, Ansamblul Național Academic de Dans Popular „Joc” a pregătit un spectacol grandios de muzică și dans și un program dedicat „Mărțișorului” pentru festivalul „Mărțișor”.

Maria Andriuța a menționat că suita coregrafică „Legenda Mărtișorului”, care nu mai fusese jucată pe scene și nici nu mai fusese prezentată din 1995, a fost restaurată special pentru acest festival.

"Acesta este cu adevărat un spectacol tematic, care include multe blocuri de dans care provin din acele țări în care există aceeași sărbătoare a Mărțișorului. Adică România, Bulgaria și alte țări balcanice în care există această tradiție. Avem o temă dedicată Mărțișorului, adică sîntem orientați în mod special către acest festival”, a spus vicedirectorul Ansamblului Național ”Jok”.


Spectacolul coregrafic „În căutarea unei legende” va avea loc la Teatrul Național de Operă și Balet din Chișinău în zilele de 9 și 10 martie de la ora 18:00 și este de așteptat ca după spectacol publicul să rămână cu un sentiment plăcut de primăvara, dragoste, pentru ca energia dansului să se păstreze pe tot parcursul anului.

În plus, ansamblul ”Joc” în cadrul festivalului ”Mărțișor” va avea o serie de spectacole în satele și orașele țării.

Totodată, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale ”Serghei Lunkevici”, pe lîngă participarea la deschiderea festivalului, va susține un concert la Chișinău pe 3 și 9 martie. Pe 3 martie, Palatul Republicii va găzdui concertul „Mărțișor în Duet”, în cadrul căruia vor evolua pianiștii Anatol Lapikus și Yuri Mahovici. Aceștia vor interpreta trei lucrări: concerte de E. Grig și D. Gershwin pentru pian și orchestră, piesă-parodie de Gia Kancheli „A Little daneliade”, și muzică din filmul „Kin-dza-dza!”

În plus, pe 9 martie, la Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale ”Serghei Lunkevici” va prezenta un extraordinar concert de gală „Vivat Verdi”, cu participarea Corului Academic „Doina”.

4
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?