X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Studiu despre cum sînt respectate drepturile omului în Moldova

28 feb. 11:45   Societate
2276 0

Nouă din zece cetățeni ai Republicii Moldova consideră că drepturile omului sînt încălcate sistematic sau ocazional. Așa arată datele pentru anul trecut ale unui studiu realizat de Oficiul avocatului poporului.

Nouă din zece respondenți au declarat că în Republica Moldova drepturile omului sînt încălcate sistematic sau ocazional, iar aproape 40 la sută spun că situația s-a înrăutățit în ultimii trei ani.

Veaceslav Panico, avocatul poporului pentru drepturile omului a menționat că situația din Republica Moldova trebuie privită și din perspectiva la ceea ce se întîmplă în lume, în țările europene, cum aceste drepturi au avut de suferit de pe urma pandemiei, situației din Ucraina, a crizelor energetice, notează Noi.md cu referire la jurnaltv.

Protecția drepturilor omului este datoria fiecărui stat democratic, iar percepția cetățenilor asupra drepturilor omului denotă impactul politicilor statului, afirmă Falk Lange, șeful Oficiului consiliului Europei la Chișinău.

Studiul a vizat și o a treia categorie de public: refugiații. Persoanele strămutate, de rînd cu copiii, reprezintă categoria socială, al cărei nivel de asigurare a drepturilor este cel mai înalt apreciat de respondenți, 67 de procente, în comparație cu 55 la sută în raport cu cetățenii de rînd.


Datele studiului au fost colectate în perioada 26 septembrie - 12 octombrie 2023, pe un eșantion de 1.652 de persoane, cu o marjă de eroare de aproximativ 3%.

3
4
1
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?