X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Noi semnale de încălcare a drepturilor omului în stînga Nistrului

16 feb. 14:57   Politică
3334 1

Deși tematica drepturilor omului este prezentă constant pe agenda de negocieri pentru reglementarea transnistreană, situația pe această dimensiune rămîne complicată și îngrijorătoare în stînga Nistrului și municipiul Bender, informează Biroul Politici de Reintegrare (BPR).

Tot mai frecvente sînt semnalele ce atestă că acolo se amplifică acțiunile de persecutare a cetățenilor, ale căror opinii nu coincid cu poziția liderilor de la Tiraspol, notează Noi.md.

"Libertatea de exprimare se încalcă și mai grosolan din martie 2020, cînd Tiraspolul a aprobat o pretinsă strategie de combatere a așa-zisului „extremism”, iar ca urmare a inițiat încarcerarea cetățenilor pentru simpla exprimare a opiniei proprii asupra proceselor care se derulează în regiune.

În teritoriul necontrolat de autorități sînt reprimați, de asemenea, cetățenii care expun propriile viziuni față de declanșarea războiului din Ucraina sau față de prezența trupelor străine și activiștii civici care raportează abuzuri ale drepturilor omului comise de exponenții structurilor neconstituționale.

Plasate în detenție ilegală prin decizii ale unor așa-zise „instanțe” neinstituite de lege, aceste persoane sînt supuse condițiilor dezastruoase, tratamentelor inumane și degradante, fiindu-le pusă în pericol sănătatea și viața", se arată în comunicatul BPR.


Biroul Politici de Reintegrare condamnă faptele grave de încălcare a drepturilor omului din partea exponenților Tiraspolului. Prin canalul de comunicare existent la nivelul reprezentanților politici a fost cerută eliberarea necondiționată a cetățenilor încarcerați nedrept.

Instituțiile de aplicare a legii au fost sesizate în vederea efectuării investigațiilor în conformitate cu legislația națională.

4
4
0
2
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?