Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Stop și de la capăt. Ceban și Dodon se vor întîlni în judecată

27 noi. 2023,, 11:56   Societate
3221 0

Începe de la zero examinarea cauzei în care primarul Ion Ceban cere dezmințirea unor informații făcute publice de către fostul șef al statului Igor Dodon.

După ce prima instanță i-a restituit lui Ceban cererea, invocînd faptul că acesta nu a respectat procedura de soluţionare prealabilă a cauzei pe calea extrajudiciară, Curtea de Apel Chișinău a dispus punerea pe rol și examinarea. Astfel că Judecătoria Chișinău a fost obligată de instanța ierarhic superioară să judece cauza în baza plîngerii depuse anterior.

Ceban l-a acționat pe Dodon în judecată, după ce acesta a declarat că „practic toate inițiativele din Chișinău sînt ale socialiștilor”, iar cele 700 de milioane de lei destinate reparației străzii Albișoara și a pavajului de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni ar fi fost alocate „la rugămintea președintelui Dodon”.

Igor Dodon și Ion Ceban l-au părăsit pe comunistul Vladimir Voronin în anul 2012, aderînd la PSRM. În perioada în care Igor Dodon era președinte, Ceban a fost consilierul său pe domeniul politic. În 2015, Ceban a cîștigat mandatul de consilier municipal și a renunțat la funcție.

După ce a cîștigat un nou mandat de primar, în urma alegerilor locale din 5 noiembrie,Ceban a fost felicitat de Igor Dodon, care și-a exprimat speranța că formațiunea primarului de Chișinău (MAN) va colabora în Consiliu cu PSRM.


Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvîntul și apăsațiCTRL+ENTER

1
5
1
4
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?