Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Statul a confiscat kilograme de bijuterii de la comercianții din țară

22 mai. 17:30   Societate
3006 0

Serviciul Fiscal de Stat a efectuat controale fiscale prin metoda verificării operative, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, la 25 agenți economici care comercializează articole din metale prețioase.

Acțiunea a avut scopul de monitorizare a activității contribuabililor în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar, declarării tuturor veniturilor și comercializării în baza licenței a articolelor din metale prețioase care sînt imprimate cu emblema producătorului (semnul nominal) şi imprimate cu marcajul de stat, aplicat de I.P. Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării.

Urmare a monitorizării activităților contribuabililor au fost constatate abateri în partea ce ține lipsa marcajului de stat sau marcarea neconformă (marcaj fals) a articolelor din metale prețioase, iar în consecință au fost ridicate 7,85 kg de articole confecționate din astfel de metale.

Autoritatea fiscală supraveghează continuu asupra respectării prevederilor legislației în vigoare de către contribuabili, atît prin activități de informare și consultanță, cît și prin efectuarea măsurilor de control.

În context, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze benevol la respectarea întocmai a legislației fiscale, întru evitarea acțiunilor de conformare forțată.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?