X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Spînu: avem lucruri mai grave în țară, decît interesul Procuraturii Anticorupție pentru dosarul „Leova-Bumbăta”

13 feb. 12:20   Societate
5194 0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu și-a manifestat nemulțumirea față de Procuratura Anticorupție pentru investigația sa în cazul lucrărilor de reparație a drumului Leova-Bumbăta, transmite Noi.md

Spînu a sugerat că Procuratura ar trebui să se concentreze pe "lucruri mult mai grave", menționînd că există alte dosare mai importante de care aceasta ar trebui să se ocupe.

Declarațiile în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la Pro TV.

„Știți, în momentul în care avem lucruri mult mai grave în țară și Procuratura Anticorupție nu se ocupă de aceste dosare, dar se ocupă de un dosar despre care se știe din toamna anului 2022… Pentru că eu am o întrebare: din toamna anului 2022, primele decizii ale Comisiei pentru Situații Excepționale au fost luate cu referire la acest drum și au intervenit… Și apropo, în Comisia pentru Situații Excepționale sînt toate structurile, inclusiv Serviciul de Informații și Securitate, CNA altele. Au știut din 2022, toate deciziile au fost publice și au intervenit în 2023, în toamnă. Ce au așteptat?”, a declarat oficialul.

În contextul anchetei care vizează factorii de decizie ai întreprinderii „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD), Spînu și-a exprimat încrederea totală în directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan, afirmînd că este sigur de absența oricărui act ilegal din partea acestuia.


„Sincer, nu știu. Nu au venit la mine, nu m-au întrebat. (…) Am discutat cu dl director de la Administrația de Stat a Drumurilor. Eu am toată încrederea în domnul Bejan că nu a făcut absolut nimic ilegal, inclusiv la această porțiune de drum. Și apropo, ce este în spațiul public este o aberație totală, cînd se spune că-s 3 km de drum reabilitat. Eu am că imediat ce vor fi finalizate aceste lucrări de la Leova-Bumbăta, care este un drum nou, care este o porțiune de drum nouă, acolo era pădure și zonă protejată, parcarea, iluminarea care s-a făcut, tragerea de toate utilitățile, energie electrică și altele”."

În plus, Spînu a promis că, după finalizarea lucrărilor, va invita presa să vadă situația reală la fața locului.

Amintim, în dosarul Leova-Bumbăta, Procuratura Anticorupție a efectuat 23 de percheziții în birourile de serviciu ai angajaților „Administrația de Stat a Drumurilor”, a mai multor companii implicate în procesul de proiectare și construcție a drumului de acces, precum și la domiciliu unor persoane fizice.

Obiectul investigației constituie verificarea legalității procesului de contractare a serviciilor de proiectare și construire a drumului de acces Leova-Bumbăta, corectitudinea stabilirii prețului pentru serviciile contractate, precum și determinarea dacă a fost cauzat un prejudiciu material.

2
2
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?